MiniLeague


MiniLeague Voorst 10 jaar

Ruim 10 jaar geleden, op 4 januari 2010, is de MiniLeague formeel van start gegaan. Op die datum is de Stichting MiniLeague Gemeente Voorst bij de notaris ingeschreven. En op zaterdag 6 maart 2010 vond de eerste officiële speeldag plaats. 

Tien jaar later in 2020 werkt dit format nog steeds: op 20 zaterdagochtenden per jaar worden bij de voetbalverenigingen van de gemeente Voorst op het hoofdveld een MiniLeague gespeeld door en voor enthousiaste kinderen. 

Doelstelling

Doelstelling bij de start: 

voetbal op een speelse manier aanbieden voor alle jeugd in de leeftijd van 4 t/m 6 jaren in de gemeente Voorst'. 

In de MiniLeague wordt 4 tegen 4 gevoetbald waarbij de belangrijkste doelstelling is dat kinderen plezier beleven aan het spelletje en dat met respect wordt omgegaan met elkaar. De relatief kleine veldjes die in de 4 tegen 4 spelvorm worden gebruikt hebben als voordeel dat de voetballertjes veel balcontact hebben en beter in staat zijn om deze spelvorm te begrijpen. Door het plezier van de kinderen en het overzichtelijke speelveld leren de spelertjes sneller en beter het voetbalspelletje te waarderen. Bovendien zijn de kinderen lekker buiten bezig.

A en B

De MiniLeague kent twee categorieën.

A: daarin spelen de voetballertjes die al wat meer gevorderd zijn (veelal 6 jaar)

en

B: daarin spelen de voetballertjes die aan de start staan van hun voetbalervaringen (veelal 5 jaar).

De MiniLeague wordt elke zaterdag bij een andere vereniging in de gemeente Voorst georganiseerd. De 9 deelnemende Voorster verenigingen zijn onverminderd enthousiast over de onderlinge samenwerking in de MiniLeague.

 


 

Drie belangrijke data in de historie van de MiniLeague

4 Januari 2010

De Stichting Minileague Gemeente Voorst wordt ingeschreven bij de notaris in aanwezigheid van de oprichters Marcel Arends en Rob Zwartjens. 

12 September 2009

De officiele opening van de MiniLeague spelcompetitie bij SV Twello door de loco-burgemeester en wethouder mevrouw A.G.M. Vos-Leferink geassisteerd door Jonathan Vosselman en Maickel Kieftenbelt, beiden spelers van Go Ahead Eagles. 
Tevens officiele ingebruikname van de website "www.minileague.nl".

21 Maart 2009

De start van de MiniLeague in de spelvorm zoals we die nu kennen en zoals die bedacht is, vindt deze dag plaats met deelname van alle tien de Voorster voetbalverenigingen. 

 


De bestuurders van het eerste uur zwaaien af

Marcel Arends (l) en Dirk-Jan Wachter (voorjaar 2012)

 


Rob Zwartjens (r) wordt bedankt door bestuurslid Martijn Bouwmeester (najaar 2012)

 


Oprichtingsakte en statuten

Eerste pagina van Statuten_MiniLeague_Gemeente_Voorst.pdf


Kamer van Koophandel

Eerste pagina van Inschrijving_Kamer_van_Koophandel.pdf


MiniLeague in Radio Voorst

Lokale Omroep Voorst - Voettocht door Voorst deel 1

Lokale Omroep Voorst - Voettocht door Voorst deel 2


 

Snel naar:


Sponsor